Drijfmest Katalysator op runder drijfmest; omzetten

Plocher Drijf-Mest Katalysator met ruim water toegediend in de drijfmest; 1-malig in de hoeveelheid bestaande drijfmest, in de mestkelder. Daarnaast wekelijks een kleine dosering, ook in hoeveelheid water over het rooster verdeeld. Ik was verbaasd over de uitstekende homogeniteit, ook de loonwerker, die de mest over ons land verdeeld, was hierover verbaasd. De mest werd goed verdragen op het grasland. We gaan zeker door met dit product! Ben benieuwd hoe het zal zijn in de zomer….betreffende geur en vliegen.

Drijf-Mest Katalysator in kalverhouderij (plus Harmoniserset)

We hebben Plocher Drijf-Mest Katalysator volgens doseringsadvies van Jake op de drijfmest gebruikt; 1-malige behandeling op de bestaande mest in de kelder en wekelijks op de roosters. Daarnaast plaatsten we ook 2 Harmonisers, op verschillende plaatsen in de stal.

Resultaten;

Homogeniteit werd in verloop van tijd alsmaar beter, ook op de plaatsen waar dit altijd problemen gaf.

“Bezoekers” op ons bedrijf merkten allen op dat er geen stank, sterke geur meer was in de gebouwen….ze reageerden verbaast. Wij vonden dit zelf ook. Metingen van het Ammoniak gehalte waren ongelovelijk laag (gemeten in de stal, boven de kalveren).    Bijna geen Ammoniak! Het gemeten niveau was 1,5 ppm. De kalveren waren in hun laatste “mestfase”, dus logischer wijze zou het Ammoniak gehalte opgelopen moeten zijn. Ook onze Ammoniak-wasinstallatie had veel minder werk.

Geen/veel minder hoestende kalveren

Dieren zagen er erg goed uit en voelden zich gelukkig (likken van elkaar, spelen, stabiliteit en rust). Goede groei-prestaties.

Na vertrek van de kalveren, in de lege stal is de mest geroerd (volle kelder) waarbij normaal de ammoniak zeer hoog was, was er nu een zeer laag niveau meetbaar; 4,5 ppm.

We kunnen de gebruikte Plocher producten aanbevelen, voor gebruik op andere vee/kalverhouderijen.

We zijn erg tevreden!

K.M. Balkbrug